Fredag aften er pizzaaften -også på Island

Efter en lang arbejdsuge er det dejligt at begynde weekenden med hjemmelavede pizza. Efterhånden er det endda ved at fortrænge Spaghetti Carbonara som Karl Augusts favoritmad.
Jeg har lavet pizza i en del år efterhånden og der er mange muligheder for fyld, men jeg er ret konservativ på dette område, dvs. ikke noget med ananas, fisk eller skaldyr og slet ikke mozzarellaost i strimler. Det vigtigske er at bruge en pizzasten.
Til 3 pizza (nok til 4 voksne).
Dejen:
500 g mel (350g durumhvede/150 g hvede), salt, olie, 10g gær, 300 ml vand). Æltes godt, hæver til dobbelt størelse. Slåes ned, deles i 3 og pakkes ind i folie. Dejen kan nu evt. gemmes i køleskab i et døgn, men er ellers klar.
Sovsen: (kan også fint gå til pasta).
2 små zitauerløg snittes, i en lille gryde med hvidløg og olivenolie. Brunes. 1 dåse hakkede tomater tilsættes samt lidt tomatpure. Salt, peber, lidt sukker. Kan spædes op med oksebouillion. En sjat rødvin skader ikke. Jo længere sovsen står jo bedre.
Fyldet:
Artiskokker og skinke
Stegt aubergine og chorizopølse
champignon og pepperoni
Gul peber, grønne oliven, grønne peberkorn og cremet hvidløgs flødeost (fra Eldsmidan, Reykjaviks bedste pizzasted).
Jeg forbager bunden og tomatsovs i 2 min (280 grader). Alle pizza drysses med oregano.
Karl August og Unna drikker Coke til. Jeg vil nu hellere have en Kaldi, Islands bedste øl (hvilket dog ikke siger så meget) fra øens eneste mikrobryggeri.
Velbekomme!

2 kommentarer:
Pizzaen ser god ud!
Jeg lavede også pizza i lørdags på weberen - og det er supergodt. Jeg bruger dog en færdigblandet melblanding (pizzamel) som fungere fuldt ud tilfredsstillende.
Kristian og A.K. og Rikke og Henrik var der og spise.
- har du iøvrigt hørt om tragedien med Kristians kammerat???
Ja, jeg hörte det fra mor og læste det paa nettet. Ved dog ikke andet.
De har ikke færdigblandet pizzamel her, kun færdiglavet dej. Det har jeg dog ikke prövet.
Send en kommentar