Marineret grillet kylling med bulgur pilaf

Nu har det efterhåndet været hedebølge på Island i 4 uger. Solen skinner fra en stort set skyfri himmel hver dag(og aften/nat), temperaturen er omkring de 20 grader. Fra Reykjaviks høje punkter har man udsigt til Snefellsness-gletcheren.
Der er med andre ord tid til grill.
Marineret grillet kylling med kikærte og tomat burgur pilaf.
1 kylling parteres og marineres med olivenolie, saft fra en citron og frisk timian/citrontimian. Sættes på køl i 1-1½ time.
Pilaf: olivenolie i sauterpanden, 2 fintskårne skalotteløg snurres heri. Tilsæt friske flåede grofthakkede tomater og lad det simre nogle minutter til tomaterne er faldet sammen.
Hæld så bulgurkerner ved (75 g/person), vent 2 minutter og tilsæt opblødte kikærter (fra dåse er fint), tomatpure, salt og peber samt en sjat kogende vand. vent til vandet er absorberet, slut for varmen og lad det stå under låg. Lige før servering tilsættet friskhakket persille.
Nu grilles kyllingen tilpas. Jeg sætter lidt ekstra krydderi på
Serveres med frisk salat. Vin kan anbefales. F.eks. Rosé fra Sydfrankrig.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar