12.3.07

Kulinariske oplevelser i Reykjavik

Reykjavik er en lille hovedstad på mange måder, men samtidig insisterende på at være en hovedstad med alle de elementer det indebærer. Rent fysisk bor ca. 170.000 af Islands 305.000 indbyggere i byen, der som de fleste andre hovedsteder har oplevet en voldsom vækst i de senere år, herunder de obligatoriske højhusbyggerier langs havnefronten.
En sådan relativt lille metropol kan man jo ikke mistænke for at byde på de store kulinariske oplevelser, og det var også den almindelige opfattelse indtil for ganske få år siden. Men med den økonomiske saltvandsindsprøjtning i økonomien som jeg har beskrevet tidligere er der så sandelig også sket noget på dette område. Også det faktum at øen hvert år besøges af 600.000 turister og forretningsfolk hjælper til.
Jeg selv har dog indtil videre kun været et enkelt sted af høj klasse, men til gengæld et af de bedste steder, der hedder Sjavarkjallarinn.
Her er en kombination/fusion af islandsk/orientalsk mad i moderne omgivelser ( set i Ørnen på DR). Ikke endgang vanvittig dyrt, men selvfølgelig ikke billigt -som intet jo er på Island.
Første gang var jeg inviteret sammen med de øvrige læger fra karkirurgisk afdeling af et amerikansk medicinalfirma, der åbentbart ikke er underlagt de samme restriktioner vedr. sponserering som danske firmaer -der var i hvert tilfælde ikke noget Ekstrablad. Anden gang var kort tid efter under den årlige Food and Fun festival, hvor en række islandske restaurenter inviterer gæstekokke til gensidig inspiration.
Endnu en god grund til et besøg på Island

Ingen kommentarer: